Prelucrare date cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal

EPA CONSULT SRL (denumita in continuare "aer-conditionat-vivax.ro") este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 2447

 1. Ce date colectam

In functie de natura interactiunii cu website-ul nostru (creare unui cont pentru finalizarea comenzii, comunicarea prin intermediul chat-ului, abonarea la buletinul de stiri sau completarea unor formulare) noi colectam urmatoarele date:

-        Emailul tau, pentru a crea un cont si pentru a putea comunica in legatura cu comanda plasata precum si pentru informari despre produse, servicii si promotii

-        Datele de identitate precum numele, prenumele si emailul necesare in anumite formulare din magazinul online,

-        Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de trafic

-        Date legate de comanda si facturare cum ar fi adresa fizica, datele bancare pentru livrare si procedura de plata prin banca sau on-line.

 

 

 1. Cum sunt colectate datele

Datele tale sunt colectate in functie de natura interactiunii cu magazinul online.

Noi colectam date in mod direct prin formularul de creare a unui cont nou, prin intermediul altor formulare prezente in website, prin modalitatea de inscriere la buletinul de stiri sau la telefon in cazul comenzilor telefonice.

In acelasi timp colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare.

 

 1. De ce colectam datele

-        Trebuie să ne furnizezi aceste informaţii pentru a putea să executăm contractul de vânzare la distanţă (aşa se numeşte comanda online în termeni juridici): este cam greu să vă expediem comanda dacă nu ştim cum te numesti, unde doresti să primesti coletul sau cum te poate contacta curierul.

-        Pentru a putea livra comenzile plasate de tine pe site-urile noastre si pentru a onora contractul la distanţă încheiat. Nu oferim produsele noastre în mod gratuit: ele au un preţ care trebuie achitat ramburs, online sau cu ordin de plata, dacă ai optat pentru această modalitate.

-        Pentru a-ti trimite informari despre produsele, serviciile si promotiile noastre asta in cazul in care te-ai abonat la buletinul de stiri

-        Pentru a putea activa anumite facilitati interactive ale magazinului online si a-ti face experienta mai placuta in timpul interactiunii cu website-ul nostru

-        Pentru a te ajuta sa-ti administrezi mai usor contul si comenzile

-        Din motive de securitate pe website si trasabilitate

-        Pentru suport/garantii/retururi clienti

-        Pentru analiza traficul din magazinul online si de a imbunatati interaciunea utilizatorilor cu el.

 

Refuzul de a ne comunica anumite date sau de a refuza cookie pot duce la dezactivarea anumitor servicii.

 

 1. Cine proceseaza datele

-        Datele tale sunt procesate de angajatii magazinului nostru online care se ocupa cu:

 1. Intretin magazinul online din punct de vedere al informatiilor afisate
 2. Se ocupa cu suport/garantii/retururi clienti
 3. Proceseaza comenzile si platile

 

-        O parte din datele colectate pot fi trimise catre terti cum ar fi prestatori de servicii de marketing sau de analiza a traficului

 1. Google Analytics si Google Search Console – pentru servicii de analiza a traficului
 2. Google Adwords si Facebook Ads – pentru servicii de remarketing
 3. Retargeting.biz – pentru servicii de remarketing
 4. MailChimp – pentru servicii de trimitere de stiri si noutati
 5. Chat software – pentru comunicare interactive
 6. Webaxa Digital – pentru adminstrare si optimizarea platformei on-line.
 7. Procesatorii de plati online (Netopia/mobilPay, Raiffeisen Bank/plationline.ro). Mentiune: magazinul nostru online NU stocheaza datele cartilor de debit/credit! Transferul datelor se face securizat prin criptare SSL.
 8. Procesatorul pentru ordinele de plata sunt bancile Raiffeisen Bank si Ing Bank.
 9. Firmele de curierat rapid (Fan Courier, DPD, TNT, DHL, Urgent Cargus)

 

 

Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.

 

-        Link-uri catre alte website-uri

Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.

Drept urmare noi nu putem fi trasi la raspundere in nicio circumstanta privind felul in care datele sunt stocate sau protejate de alti terti.

Iti recomandam sa citesti politica de confidentialitate a fiecarui site pe care-l vizitezi sau retea sociala unde ai un cont creat.

 

 1. Cat timp sunt stocate datele mele personale

In functie de reglementarile legale timpul de stocare variaza in functie de tipul de date.

Registrele de contabilitate şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva entităților timp de zece ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite.

Notele, bonurile, dispozitiile, chitantele, deconturile au o perioada de pastrare de cinci ani iar statele de salarii au un termen de pastrare de 50 de ani.

Chiar in cazul in care doresti “sa fi uitat”, sa iti stergi contul, legal datele fiscale nu pot fi sterse mai devreme decat reglementarile in vigoare.

Datele colectare in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.

Abonarea la buletinul de stiri si promotii este pastrata pana in momentul dezabonarii sau pana cand adresa de email devine indisponibila

Datele din contul tau sunt pastrate timp de cinci ani din momentul plasarii ultimei comenzi si nu a mai existat nicio interactiune cu magazinul online.

 

 1. Cum sunt protejate datele mele

Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.

Datorita structurii internetului si anume datorita faptului ca informatia pornind din serverele noastre ajunge in calculatorul tau prin mai multe puncte intermediare (echipamente de retea) noi nu putem garanta securitatea intregului lant, drept urmare prin comunicarea datelor tale personale iti asumi intreg riscul care poate interveni. Nu putem fi trași la răspundere pentru orice nereușită in a respecta setările de confidențialitate și securitatea măsurilor implementate pe site-ul nostru.

Trebuie sa fii de acord ca informatiile personale sunt in aceeasi masura si responsabilitatea ta, de exemplu esti obligat sa ai o parola puternica si sa o pastrezi secreta.

 

 1. Care sunt drepturile tale

-        Dreptul de a fi informat cu privire la modalitatea în care datele tale cu caracter personal sunt utilizate (cum ar fi această pagină).

-        Dreptul de a accesa datele personale pe care le avem despre tine.

-        Dreptul de a rectificare a informaţiilor eronate pe care le avem tine.

-        Dreptul de a solicita ştergerea datelor tale (”de afi uitat”), de a înceta procesarea sau colectarea datelor cu caracter personal, cu anumite exceptii cum ar fi constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, scopuri de arhivare in interes public, motive de interes public in domeniul sanatatii publice.

-        Dreptul de a limita prelucrarea viitoare a datelor

-        Dreptul de a solicita transferul sau portarea datelor către dumneavoastră sau un alt furnizor de servicii, prin e-mail la adresa:protectiadatelor@epaconsult.ro

-        Dreptul de a opri comunicările de marketing prin newsletter (acest lucru poate fi facut urmand link-ul din mailul primit sau dezactivand aceasta optiune din contul tau)sau prin telefon (îl puteţi face contactându-ne la datele de contact menţionate mai jos). 

-        Dreptul de a semnala autorităţilor încălcarea drepturilor prevăzute de catre Noul Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal Autoritatea de reglementare în Romania este: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Poti alege cum sunt folosite datele tale

-        Poti vizita magazinul nostru virtual fara a lasa nicio data

Asta inseamna ca nu vei putea folosi anumite functionalitati ale site-ului si cu siguranta nu vei putea plasa nicio comanda

De asemenea, ai și dreptul de a prevede instructiuni referitoare la soarta datelor tale în cazul in care intervine moartea ta.

In limitele legale, exceptie facand durata de stocare obligatorie a diverselor documente ai dreptul si la:

-        Dreptul de a obiecta in privinta procesarii anumitor date in cazul in care obiectiunea ta este legitima

-        Dreptul de a-ti salva datele intr-un anumit format, portabil (ex: format csv)

-        Dreptul de a-ti retrage consimtamantul pentru prelucrarea anumitor date pentru care initial ti-ai dat acordul

 

Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.

 

In cazul in care te folosesti de dreptul de a solicita aceste lucruri, noi, compania care opereaza magazinul online in calitate de operator de date personale iti vom cere sa te legitimezi. In cazul in care vei dori ca datele tale sa fie sterse ele NU vor mai putea fi recuperate. Aceste solicitari pot fi trimise pe email la protectiadatelor@epaconsult.ro sau la adresa punctului nostru de lucru din SOS. Bucuresti-Urziceni Nr.90, AFUMATI, ILFOV.

Este posibil ca cererea ta sa fie procesata intr-o luna (accidental doua luni) pentru ca acest proces este unul complex.

 

 1. Transferul datelor in afara UE  

Datele colectate de magazinul online sunt gazduile pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR.

Terții (Google, Facebook, MailChimp si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

 1. Ne puteţi contacta:

În scris la adresa: SOS. Bucuresti-Urziceni Nr.90, AFUMATI, ILFOV

Telefonic: 0374 49 49 12

Pe e-mail: protectiadatelor@eepaconsult.ro

Persoana desemnată de EPA CONSULT în relaţia cu clienţii şi userii site-urilor proprii, pentru a asigura conformitatea respectării prevederilor Noului Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal este: Dna Ana-Maria Epure

Meniu

Favorite

Crează un cont gratuit pentru a putea utiliza listele de dorințe.

Conectare